|
Využití již deponovaných VEP při výrobě cementu
Lukášek, David ; Švec, Jiří (oponent) ; Opravil, Tomáš (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na studium deponovaných vysokoteplotních popílků a jejich zužitkování při výrobě cementu. Teoretická část bakalářské práce se zabývá výrobou a dělením cementů. Jsou řešeny jednotlivé výhody a nevýhody vysokoteplotních a fluidních popílků při přidávání do cementů. Z teoretických poznatků bylo vycházeno pro navrhování následných experimentů. Závěr teoretické části práce se zabývá pucolány. Hlavní náplní experimentální části byla analýza vstupních surovin a následné analyzování mechanických vlastností připravených směsí. Experimenty byly navrhovány v souladu s platnými normami.
|
| |
|
Využití již deponovaných VEP při výrobě cementu
Lukášek, David ; Švec, Jiří (oponent) ; Opravil, Tomáš (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na studium deponovaných vysokoteplotních popílků a jejich zužitkování při výrobě cementu. Teoretická část bakalářské práce se zabývá výrobou a dělením cementů. Jsou řešeny jednotlivé výhody a nevýhody vysokoteplotních a fluidních popílků při přidávání do cementů. Z teoretických poznatků bylo vycházeno pro navrhování následných experimentů. Závěr teoretické části práce se zabývá pucolány. Hlavní náplní experimentální části byla analýza vstupních surovin a následné analyzování mechanických vlastností připravených směsí. Experimenty byly navrhovány v souladu s platnými normami.
|
| |
|
Vliv technologie mletí na vlastnosti směsných cementů s pucolánovou složkou
Dočkal, Jakub ; Smetanová,, Lenka (oponent) ; Dvořák, Karel (vedoucí práce)
Cílem této práce je shrnout a posoudit možnosti využití skelného recyklátu při výrobě směsných portlandských cementů. Práce se zaměřovala na zkoumání možnosti zlepšení pucolánových vlastností skelného recyklátu pomocí nových způsobů mletí, vznik aglomerátů materiálu během průběhu mletí a jejich následný vliv na hydratační proces pojiva. Součástí práce je také zkoumání melitelnosti materiálů a stanovení výhodnosti samostatného a separátního mletí.
|